The Things Conference 2020

Inleiding

The things Conference is een bijeenkomst van personen en bedrijven met interesse in IoT, the internet of things. Deze bijeenkomst focust in speciaal op LoRa, een netwerktechniek die enorm aan populariteit wint dezer dagen. Het is een manier om apparaten te verbinden met elkaar & het internet op een manier dat zeer weinig stroom verbruikt, en dat op zeer lange afstanden werkt. 

Op deze bijeenkomst praten wij bij met onze partners, geven we onze kennis een boost & leggen we nieuwe relaties. Deze bijeenkomst is zeer interessant voor ieder met interesse of bedrijfsvoering binnen de IoT branche.

Het “Stick & Forget” principe

Binnen de IoT wereld is dit een van de belangrijkste principes. Je wil maar één keer werk hebben aan het installeren van je apparaten, en dan zo min mogelijk.

Als jij in een waterloop duizenden sensoren ophangt om bijvoorbeeld de zuurtegraad te meten moet je er niet aan denken dat je elke 2 weken al die batterijtjes zou moeten vervangen. Neen, die apparaten gaan liefst jaren, of zelfs een decennia mee.

Hier kan LoRa een grote hulp in spelen. Momenteel zijn er al LoRa apparaten op de markt die 10 jaar meegaan voor je het batterijtje moet verwisselen, en elk jaar zie je weer verbeterde technieken op de conferentie voorbij komen. Wij benen bij over al de nieuwe technologieën.

Smart Cities

Op de conferentie dit jaar is er een grote focus op smart cities. Er worden veel projecten gepresenteerd dat ons dan weer aan het denken zet wat wij nog kunnen betekenen voor onze klanten. Er wordt heel veel gedaan rond luchtkwaliteit monitoring, temperatuur en luchtvochtigheid, slim parkeren en watermonitoring. 

Conclusie

Na twee lange maar waardevolle dagen zijn wij weer helemaal bijgepraat op het vlak van IoT en LoRa en kunnen wij de vernieuwde kennis overdragen aan onze klanten, in onze lopende projecten verwerken, en hebben wij weer nieuwe geweldige ideeën om meer waarde te creëren voor onze partners.

Tot op The Things Conference 2021!