Voor onze IoT realisaties maken wij voornamelijk gebruik van LoRa (Link).

Deze techniek staat apparaten toe om te communiceren met elkaar op lange afstand, met een gering stroomverbruikt. Voor bepaalde toepassingen kan dit zeer interessant zijn.

Denk dan bijvoorbeeld aan Tracking / Monitoring van spullen of andere apparaten die geen eigen stroombron hebben of waar weinig fysieke aandacht bij vereist is.

Lora is een open standaard dat functioneert op open frequenties. Iedereen mag er dus draadloze apparaten op aansluiten en gebruiken.

Dit betekend ook dat er meerdere "telecomproviders" zijn die de dienst van connectiviteit via lora aanbieden. In Belgie bied Proximus een commercieel landelijk LoRa netwerk aan, in Nederland is dit geregeld door KPN.

Er zijn echter ook "open providers". Deze worden door de gebruikers zelf onderhouden, uitgebreid, etc... Wij maken ook gebruik van zo'n provider: The Things Network (Link)

The Things Network

The Things Network is een open provider. Iedereen kan zich aansluiten en ontvangers plaatsen op zo het netwerk te vergroten en verbeteren. Als bedrijf plaatsen wij ook zelf gateways (ontvangers). Vanuit onszelf op strategische plaatsen, of bij klanten. Dat de communicatie open verloopt betekend niet dat uw data niet gegarandeerd veilig is. Het netwerk maakt gebruik van versleuteling, dus een ontvanger kan uw pakket wel ontvangen, maar niet lezen. De veiligheid van uw data is gegarandeerd.

Gateways online

0
gateways in de buurt van Antwerpen, Belgie

Apparaten online

0